Hagar Viking Game
!

Bex Kubb Original met Rode Koning

Kubb Original with Red King
Klik hier

Deze set Kubb Original met rode koning is gemaakt van het duurzame rubberhout.

Dit Bex Kubb Original spel wordt geleverd inclusief Nederlandstalig speluitleg/ gebruiksaanwijzing en linnen draagzak.

Inhoud:
1 fullcolour vouwfolder met spelinstructies in 8 talen
10 ridders (kubbs): Afmeting: 150 mm x 55 mm x 55 mm
1 koning: Afmeting: 300 mm x 70 mm x 70 mm (met rode kroon)
6 werpstokken: Afmeting: 300 mm x Ø 40 mm
4 hoekstokjes:Afmeting: 300 mm x Ø 15 mm
1 katoenen opbergzak

Spelregels Kubb Game met Rode Koning

Spelers
De twee rijen kubbs vormen de basislijn voor twee teams (A en B). Ieder team bestaat uit 1 tot 6 personen. De teams stellen zich op achter de basislijn. Het veld tussen de basislijn en de koning vormen de speelhelften.

Spelregels
  1. Eerst wordt getost welk team gaat beginnen. Het beginnende team (A) probeert met de 6 werpstokjes de kubbs van het andere team (B) om te gooien. Er mag uitsluitend onderhands en verticaal gegooid worden.

  2. Als alle 6 werpstokjes zijn gegooid, moet team B de eventueel omgevallen kubbs van achter de basislijn op de speelhelft van team A gooien, voorbij de koning. Deze kubbs worden veldkubbs. Team A zet de kubbs overeind op de plaats waar ze zijn neergekomen. Probeer de kubbs zo dicht mogelijk achter de middellijn te gooien zodat deze gemakkelijk om te gooien zijn bij de volgende beurten.

  3. Nu is team B aan de beurt. Voordat zij de kubbs op de achterlijn van team A mogen omgooien, moeten ze eerst de veldkubbs, afkomstig uit hun eigen veld op de speelhelft van team A omgooien. Indien deze kubbs omgegooid worden, worden zij uit het veld genomen en doen niet meer mee. De werpstokjes worden gegooid vanaf de eigen speelhelft en van achter een denkbeeldige lijn die bepaald wordt door de kubb die het dichtst bij de koning staat.

  4. Als alle veldkubbs door team B zijn omgegooid, mogen met de resterende werpstokjes de kubbs van de basislijn van team A worden omgegooid. Indien hier een kubb van om valt moet team A, nadat de 6 werpstokjes zijn gegooid, de omgevallen kubbs in het veld van team B gooien. Ook zij proberen zo dicht mogelijk de kubbs achter de middellijn te gooien

  5. Nu is team A weer aan de beurt en herhaalt het spel zich vanaf punt 3.

  6. Het team dat alle kubbs in het speelveld van de tegenstander omver heeft geworpen en vervolgens vanaf de basislijn de koning heeft omgegooid heeft het spel gewonnen. Indien de koning per ongeluk door een team wordt omgegooid tijdens het spel, dan heeft dit team verloren.